LIGE NU:

Verdensarkitektur i Aalborg

Aalborgs havnefront er ikke bare ved at udvikle sig til et udstillingsvindue for dansk arkitektur i verdensklasse. Den giver også plads til befolkningsgrupper, der andre steder ikke ville have en chance for få en af de attraktive grunde.  

Først tegnede Jørn Utzon et center til havnefronten. Så slog hans søn Kim stregerne til et kollegium. Og nu kommer der endnu et kollegium, tegnet af den verdenskendte Henning Larsen.

- Det fantastiske er, at man giver plads til de unge og uddannelserne. Det er hele måden at tænke by på, siger professor i arkitektur og designdirektør hos Henning Larsen Architects, Louis Becker.

Henning Larsen arkitekterne står bag prestigeprojekter så forskellige steder som Damaskus i Syrien, Sortehavet i Georgien og Reykjavik på Island. Men ingen af stederne bruger man så dyre grunde til studerende.

- Jeg har undersøgt de 18 lande, vi arbejder i i øjeblikket, om man gør noget tilsvarende eller bare laver en park ned til vandet. Men ingen steder gør man som i Aalborg - det er helt unikt, fortæller Louis Becker.

16 projekter fra Henning Larsen er for tiden udstillet på Utzon centret. Og samtidig bruger studerende udstillingen i forbindelse med et projekt.

Henning Larsen har også brugt metoden ved byggerier som Operaen i København og Bølgen i Vejle. Og så ved de 231 nye kollegielejligheder klods op af musikkens hus.