LIGE NU:

HK: Mere menneskelighed i pensionssager

På baggrund af en sag fra Hjørring, ønsker HK Vendsyssel, at kommunerne administrerer reglerne mindre stramt og tager menneskelige hensyn, når de behandler sager om mistet arbejdsevne.

- Det er umenneskeligt, at det næsten skal være som at vinde en stor lottogevinst at få tilkendt en førtidspension.
Det siger formanden for HK Vendsyssel, Ole Carlsen.

I går gav det nordjyske beskæftigelsesankenævn fagforeningen medhold i, at Hjørring Kommune skulle tilkende 42 årige Helle Møller Kristensen førtidspension. Det skete efter 12 ½ års kamp. For næsten 13 år siden mistede hun det meste af sin arbejdsevne i en arbejdsulykke og sidder i dag i kørestol.

Selvom hun har lægers ord for, at hun ikke kan arbejde, har først Sindal Kommune og siden Hjørring Kommune sendt hende i gentagne arbejdsprøvninger. Og selvom det er bevist, at hun ikke magter at arbejde mindre end en enkelt time om dagen, stod hun nu igen for at blive sendt i arbejdsprøvning.

Med afgørelsen i beskæftigelsesankenævnet får Helle Møller Kristensen nu ikke blot langt om længe tilkendt sin førtidspension. Hun får nu også mulighed for at få erstatning for sin arbejdsskade.

HK Vendsyssel vil endvidere undersøge de juridiske muligheder for erstatning fra kommunen for de mange år, Helle Møller Kristensen har været henvist til beskeden bistandhjælp.

- Det er meget glædeligt, at der nu endeligt er sat punktum i en sag, der har varet alt, alt for længe, siger formand for HK Vendsyssel, Ole Carlsen.
Han betegner sagen som meget principiel.

- Kommunens praksis har været alt for restriktiv, viser afgørelsen i statsforvaltningen. Men desværre er det ikke kun Hjørring Kommune, der administrerer pensionssager meget stramt. Derfor må afgørelsen få betydning for den måde kommuner over hele landet fremover behandler pensionssager, siger Ole Carlsen.
Han vil nu gennem HK/Danmark arbejde videre for at kommunernes stramme administration af pensionssager bliver lempeligere.

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden