LIGE NU:

Ingen drab i Nordjylland

På landsplan har politiet haft 44 drabssager i 2011, men dags dato, med bare fire dage tilbage af året, er der ikke begået et eneste drab i Nordjylland. 

I 2011 måtte politiet efterforske 44 drabssager. Det viser en opgørelse som Ritzau har lavet den 27. december.

Ingen af disse 44 drab er fundet sted i Nordjylland, men to nordjyske piger har dog mistet livet, i det, der nu efterforskes som en drabssag.

I august måned mistede to piger fra Øster Hurup livet i en bilbrand ved Berlin i Tyskland. Pigerne var søskende, og deres far, der fik alvorlige forbrændinger i branden, er sigtet for drabet på pigerne, da undersøgelser blandt andet har vist, at pigerne var bedøvet med sovepiller inden branden.

Retssagen starter februar 2012. Faren nægter sig skyldig.
 
Ritzau skriver om de 44 drab:

Kun i én ud af de 44 sager, er der ikke anholdt nogen.

Den 1. december fandt en 12-årig pige liget af et nyfødt barn flydende i Søndersø ved Viborg. Trods massiv medieomtale, er det ikke lykkedes politiet at finde frem til moren, der er en nærliggende mistænkt i sagen.
 
Hvert år byder på tragedier, hvor en person slår sine børn, ægtefælle eller tidligere ægtefælle ihjel og bagefter begår selvmord. 2011 er ingen undtagelse, og fem af drabssagerne endte med, at gerningsmanden tog sit eget liv.
 
Årets mest opsigtvækkende drab skete den 13. april i Odense. Her var ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen ude på deres sædvanlige aftentur i Tusindårsskoven ved Odense, da de klokken 19.45 brutalt blev mejet ned i en byge af skud fra en maskinpistol.
 
Det viste sig, at gerningsmanden var gået rundt om ægteparret, mens han skød løs med maskinpistolen, og der var ikke umiddelbart et motiv til det brutale dobbeltdrab.
 
Gerningsmanden tog blandt andet parrets nøgler og kamera med sig, og en teori er, at den fotoivrige Bjarne Johansen fotograferede gerningsmanden, mens han prøveskød maskinpistolen.
 
Efter en måneds tid fik politiet tilsyneladende hul på sagen og anholdt en nu 38-årig mand, men man er endnu ikke kommet nærmere et motiv

- Vi kender stadig ikke motivet, for han har ikke villet tale med os, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der ikke vil komme nærmere ind på, om man har fundet en forbindelse mellem det dræbte par og den formodede gerningsmand.
 
Den 16. april indleder Retten i Odense sagen mod den 38-årige.

2010 bød på 43 drabssager og 2009 på 49.