LIGE NU:

Red Barnet mangler indsamlere i Nordjylland

Kun 100 nordjyder har meldt sig som indsamlere til Red Barnets store landsindsamling den 9. september.

Derfor havde hjælpeorganisationen slået sig sammen med 5. B. fra Gug Skole. Eleverne forsøgte på en halv time at bygge en kopi af en skole, og på den måde skabe opmærksomhed om indsamlingen. Originalen skulle meget gerne komme til at stå i Angola.

Mikkel Vestergaard er en af de elever, der er med til at bygge skolen. Han er glad for, at han kan være med til at sætte fokus på de problemer, der er i Afrika.

- Jeg kan støtte børnene i Angola, så de slipper for at have krig og kan tjene nogle penge, siger han til TV2 Nord.

Red Barnets generalsekretær, Mimi Jakobsen er glad for børnenes hjælp, og hun mener også at børnene selv for noget ud af projektet.

- Børn bliver sådan helt stille, når man siger til dem; ved at du har været ude at samle ind sammen med din mor og far, har du sendt fire børn i skole i et helt år, forklarer hun.

I Nordjylland mangler Red Barnet over tusind indsamlere, og det er delvis organisationens egen skyld, erkender Mimi Jakobsen, der ikke mener Red Barnet har været gode nok til at informere nordjyderne.

- Vi har ikke været gode nok til at få sendt duerne her op. Nu håber jeg det hjælper, siger hun.

Eleverne håber i hvert fald, at de med dagens byggeri kan sætte fokus på deres medelevers problemer i afrika.

- Jeg synes det er synd for dem. De har det ikke altid så godt, de kan godt få det bedre hvis vi hjælper dem, siger Anna Emilie Svanehøj fra 5.B.

Har du også lyst til at hjælpe, kan du besøge hjemmesiden redbarnet.dk for at se, hvordan du bliver indsamler.