10-årig nordjyde får sponsorkontrakt

Rasmus Martinussen er en af Nordjyllands største motorsportstalenter. I dag skrev han under på en et-årig kontrakt med et sønderjysk racing-team.

Det er ikke hver dag 10-årige skriver under på sponsorkontrakter, men søndag var det tilfældet i Action House i Løkken.

Her vintertræner Rasmus Martinussen sammen med sin far Poul Martinussen til den kommende gokartsæson. Samtidigt er Lars Mathiesen kørt op nede fra Vojens for at få en underskrift på en sponsorkontrakt:

- Rasmus Martinussen er et meget stort talent og han yder utroligt meget for at få mest muligt ud af hans potentiale. Derfor er jeg også glad for at kunne give både Poul og Rasmus Martinussen en tryghed og stabilitet i udviklingen, ved at støtte med vejledning og materiel, forklarer Lars Mathiesen, der er teamchef for Aquila Kart Racing.

Kontrakten betyder at Rasmus Martinussen får stillet en splinterny italiensk kart til rådighed inklusive adgang til reservedele. Samtidigt får de vejledning fra et professionelt team med otte andre unge kørere i folden:

- Det er dejligt at der er nogen der tror så meget på en, at de giver mig den støtte. Nu skal jeg bare ud og give den gas til gengæld, fortæller en begejstret Rasmus Martinussen.

- Det er forbandet dyrt at være med i motorsport, og den her kontrakt betyder, at jeg er fri for at bide negle, hvis der eventuelt er en karburator der går i stykker. Men endnu bedre er det næsten at vi får den rigtige vejledning. Vi får et større netværk og det hjælper Rasmus med at nå hans mål, forklarer Poul Martinussen.

Rasmus Martinussen er dansk mester i klassen til og med ti år. Næste sæson skal han dyste med drenge, der er helt op til fire år ældre end ham selv, så den unge sejrsvante gut, skal forberede sig på nogen nederlag:

- Han er en rigtig dårlig taber, men det skal han også lære på vejen frem, griner Poul Martinussen.

Hvad er dit endelige mål Rasmus?
- Det er Formel 1, helt klart. Det er det jeg brænder for.

Forsiden lige nu