100 studerende fra Aarhus Erhvervsakademi skal igennem en 48 timers idécamp, hvor de skal skabe vækst og nye arbejdspladser i Hanstholm og Hirtshals.

100 studerende fra Aarhus Erhvervsakademi skal igennem en 48 timers idécamp, hvor de skal skabe vækst og nye arbejdspladser i Hanstholm og Hirtshals. Foto: Ole Sejfert

1 af 2

100 studerende laver vækstideer til Nordjylland

100 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus udtænker de næste to uger konkrete ideer til vækst og nye arbejdspladser i Thy og Hjørring.

En gang var skoleudflugter noget med inaktive rundvisninger og brætspil i en udtjent spejderhytte på Bornholm. Men ikke for 50 elever fra Aarhus Erhvervsakademi, som de næste 48 timer har byttet skolebænken i Smilets By ud med tanker om vækst i Thy.

Innovationscampen foregår i denne uge i Hanstholm, hvor 50 studerende fintænker mulighederne for udvikling i vækst og arbejdspladser i området omkring Cold Hawaii.

De studerende skal finde svar på, hvad der udover vand og vind kan binde Cold Hawaii og Hanstholm sammen.

Torsdag den 10. september vil der som afslutning på innovationscampen afholdes en konference med fokus på Thy med deltagelse af bl.a. VisitThy's turistchef Ole Riis, bestyrelsesformand for Thy Erhvervsforum Lars Torrild, formand for DI - Thisted Tage Odgaard, folketingspolitiker og Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, eventmager Morten Manaa fra Klitmøller, adm. direktør Francois Grimal fra Dolle A/S i Frøstrup og Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

Skal fastholde passagerer

I næste uge drager 50 andre studerende til Hirtshals, hvor de med samme udgangspunkt skal se nærmere på, hvordan havnebyen kan transformeres fra transitby til turistby.

Idécampen sluttes af med en konference, hvor Hjørrings borgmester, Arne Boelt, uddeler præmier til vinderne med den bedste idé.

- Konceptet er velafprøvet, og jeg tør godt love, at de studerende kommer op med noget brugbart, siger lektor Jesper Nørskov fra Aarhus Erhvervsakademi.

I Thy glæder erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim sig til de studerendes kig på lokalområdet.

- Der er en masse gode, lokale initiativer i gang her i området, men noget af det, Thy skal være endnu bedre til, er at løfte i flok. Der er mange individualister og små ildsjæle, der gør en kæmpe indsats, men skal det virkelig batte, så skal pilene pege i samme retning. Derfor håber jeg, at de studerende kan udtænke realiserbare bud på, hvordan vi får endnu mere samarbejde og synergi i Thy. Vi har en stor udfordring i at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til områdets virksomheder. Derfor skal vi bl.a. gøre virksomhederne mere synlige og styrke ægtefælleordningen, siger han.

Vinderprojekterne udpeges af lokale erhvervsspidser, og der har været afholdt fire camps tidligere i Øster Hurup, Varde, Odder og Ebeltoft med virksomheder, organisationer og kommuner som opdragsgivere.