LIGE NU:

10.350 lærere går på arbejde under konflikt

På bl.a. Ferslev Skole vil man bruge plus-pædagoger. Men konflikten vil blive mærkbar, lyder det fra flere sider.

Nødberedskab planlægges nu

10.350 lærere til over en halv million skolebørn. Sådan ser regnskabet ud, hvis konflikten mellem lærerne og KL bryder ud efter påskeferien. Det skriver Avisen.dk

- Langt de fleste børn kan ikke komme i skole. På rigtig mange skoler vil der ikke være mere en tre-fire voksne. De kan ikke lave tilsyn med alle de børn, siger formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle til Avisen.dk.

Lige nu tilrettelægges nødberedskabet på landets folkeskoler rundt om i landet. Baggrunden er, at KL har varslet lockout for lærerne, fordi overenskomstforhandlingerne er brudt sammen.

Tomme gange bliver konsekvensen af det overvældende elevtal i forhold til lærerkræfter. Flere steder resulterer det i kreativ brug af såkaldte 'pluspædagoger' og skoleledere, der selv trækker i arbejdstøjet.

- Det bliver meget, meget mærkbart både for børn og forældre, siger Gordon Ørskov Madsen, formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening (DLF) til Avisen.dk.

Tjenestemandsansatte bliver ikke omfattet af en konflikt. Dem er der ifølge Kommunernes og Regionernes Løndatakontor cirka 8.350 af, som arbejder som lærere eller i funktioner, hvor de vil blive omfattet af en lockout.

Derudover er der en temmelig hemmelig gruppe på cirka 2.000 lærere, som er ansat under lærernes overenskomst, men som ikke bliver omfattet i tilfælde af en lockout, viser Avisen.dk's beregninger.

Det handler om, at det kun er fagforeninger under Lærernes Centralorganisation, der har overenskomsten, der bliver omfattet af en konflikt.

Ud fra en gennemsnitsbetragtning vil hver af de lærere, der skal gå på arbejde, skulle passe 55 børn. Men sådan spiller konfliktklaveret ikke. For gruppen af tjenestemandsansatte lærere, må kun lave det, de normalt skulle foretage sig.

- Jeg må ikke sætte en tjenestemand til at lave konfliktramt arbejde. De eneste jeg kan skalte og valte med er dem, der ikke er organiserede. Dem kan jeg sætte til hvad som helst," forklarer Anders Balle.

På Ferslev Skole i Aalborg er såkaldte plus-pædagoger, det vil sige pædagoger med faste timer på skoleskemaet, blevet det hemmelige våben i skolelederens kamp mod en lukket skole. Det viser en rundringning, som Avisen.dk har foretaget.

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

Til forsiden

Til forsiden