120 medarbejdere på DESMI strejker forsat

Arbejdsnedlæggelsen på pumpefabrikken DESMI i Nørresundby fortsætter. 120 ansatte organiseret under Metal strejker stadig, mens 50 3F'ere er gået i arbejde

120 ansatte på DEMSI i Nørresundby strejker fortsat. Onsdag nedlagde 170 timelønnede medarbejdere arbejdet, fordi en medarbejder er blevet afskediget efter 24 års ansættelse. Angiveligt fordi han talte med en kollega i arbejdstiden.

- Vi afskediger ikke medarbejdere, fordi der er nogen, der snakker sammen i arbejdstiden. Men hvis man gennem længere tid - via sin indstilling og optræden - viser, at det ikke er arbejdet, der ligger en mest på sinde, så kan det ende det med en afskedigelse, siger den administrerende direktør for DESMI, Henrik Sørensen, til tv2nord.dk.

Torsdag gik 50 3F'ere i arbejde igen, men 120 ansatte organiseret i Metal fortsætter strejken til mandag klokken syv.

- Alle er enige. Vores kollega skal genansættes, og når han så er tilbage, kan vi arbejde på at løse problemerne, understreger Leif Jepsen, der er tillidsmand for Metals ansatte.

- Jeg er ked af det på mange måde. Både for den pågældende medarbejder og for virksomheden. Vi kører ikke svingdørspolitik på DESMI, og den her sag giver en negativ stemning, og det er ærgerligt, siger Henrik Sørensen.

Umiddelbart tyder det ikke på, at den afskedigede medarbejder bliver genansat.

- Jeg er i forhandling med ledelsen, men der er endnu ikke kommet en åbning. Vi er ikke enige, så lige nu er hele situationen lidt kedelig, siger Leif Jepsen.

Leif Jepsen kan dog ikke fortælle, om strejken forsætter i uge 28.