Det går godt for Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Foto: Nordjyske Bank

1,246 milliarder: Nordjyske Bank leverer rekordresultat

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har i dag offentliggjort årsregnskabet for 2019, og det blev et rekordresultat. Regnskabet viser et resultat før skat på 1,246 mia. kroner

Nordjyske Bank har netop offentliggjort årsregnskab, der viser et resultat, der er 31 procent højere end årsregnskabet for 2018. Det skriver Kanal Frederikshavn. 

Adm. direktør Claus Andersen, Nordjyske Bank. Foto: PR-foto

- Vi er naturligvis yderst tilfredse med årsresultatet for 2019. Det er vores første hele regnskabsår efter fusionen med Ringkjøbing Landbobank. Resultatet er skabt ved tilgang af mange nye privat- og erhvervskunder, samt stor vækst i forretningsomfanget med eksisterende kunder. Bankens samlede udlån er som følge heraf steget seks procent, fortæller bankdirektør Claus Andersen til Kanal Frederikshavn og fortsætter:

- Bankens nicheområder med ekspertise i for eksempel Private Banking og vindmøllefinansiering er kommet kunderne og forretningen i Nordjylland til gode. Samtidig har bankens mange kunder med et realkreditlån været deltagere i Danmarkshistoriens største konverteringsbølge, hvor bankens rådgivere har hjulpet i tusindvis af kunder til at udnytte mulighederne for et billigere realkreditlån.

Læs også Efter bankfusion: Nordjyske Bank præsenterer stort overskud

Han forudser, at 2020 bliver et nyt spændende år, hvor hovedopgaven bliver at rådgive bankens nuværende kunder og samtidig fortsætte væksten med udbygning af bankens markedsandel i Nordjylland.

Nordjyske Bank forventer i 2020 et resultat før skat i intervallet 950 til 1.250 mio. kroner.

Årsregnskabet 2019 i overskrifter:

• Regnskabet viser en fremgang i basisresultatet på 11 procent og i resultatet før skat på 31 procent

• Egenkapitalen forrentes med 17 procent før skat

• Indtægterne stiger med seks procent, mens udgifterne falder med syv procent, således at omkostningsprocenten falder fra 43,3 til 38

• Fortsat stor kundetilgang og vækst i udlån på seks procent

• Udlodningsprocent på 64 – med et udbytte på 11 kroner og der foreslås et aktietilbagekøbsprogram i 2020 på 300 mio. kroner.