Det nye Coradia Lint 41, der snart vil komme i Nordjyske Jernbaners farver. Foto: PR Foto

13 helt nye tog til Nordjylland

Nordjyske Jernbaner har netop indgået aftale med Alstom Transport om køb af 13 nye tog. Togene skal indsættes i 2017, når Nordjyske Jernbaner overtager den regionale togbetjening fra DSB.

Nordjyske Jernbaner gør sig for alvor klar til at overtage den regionale togbetjening af nordjyderne fra 2017. Selskabet har netop indgået en aftale om køb af 13 helt nye tog.

Sammen med Nordjyske Jernbaners otte tog fra 2004 vil de 13 nye tog komme til at betjene stræknin-gen fra Skørping til Hirtshals og Skagen inkl. en udbygget Aalborg Nærbane, med afgange hver halve time mellem Skørping og Hjørring.

- Alstom Lint togene er et kendt og gennemprøvet tysk kvalitetsprodukt. Stabil drift og rettidig-hed er vigtig for Nordjyske Jernbaner, og det er Lint togene kendt for at kunne levere, siger di-rektør i Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj i en pressemeddelelse.

Lint togene er miljøvenlige, med lavt energiforbrug, og er godkendt til at køre 140 km/t. Togsættene har 120 siddepladser og ca. 125 ståpladser. I myldretiden kan togene kobles sammen, så der bliver dobbelt så mange pladser.

Indkøbet af de 13 tog har været i EU udbud, og den samlede pris løber op i 350 mio. kr. Togene leveres i løbet af foråret 2017, så de kan være klar og gennemtestede til indsættelse efter sommerferien i 2017.

- I 2017 udvider vi Nordjyske Jernbaners produktion fra 900.000 togkilometer om året til 3.100.000 togkilometer, ansatte fra 50 til 100 og antallet af tog fra 8 til 21. Det er en stor vækst for vores virksomhed, men omvæltningen bliver nok endnu større for vores kunder. Med det nye sam-menhængende regionaltognet, og de mange flere afgange, bliver der virkelig mulighed for at anvende toget i dagligdagen, siger Peter Hvilshøj.