Foto: Lars Christoffersen

15-årig jog hestetyve på flugt

En blot 15 år gammel pige tog forleden to hestetyve på fersk gerning, da de var i gang med at trække hendes hest ind i en hestetrailer. Lignende tilfælde er opdaget i hele Jylland, og mange hesteejere frygter nu for deres dyr.

Onsdag var den hest, Mie Nørgaard passer, sekunder fra at blive stjålet. Hun opdagede to mænd, som var ved at trække hesten ind i deres hestetransporter, og så skred hun til handling.

- Jeg stiller mig og råber, og det reagerer de ikke på. Så skriger jeg, og da jeg ser lidt reaktion i det, så skriger jeg endnu mere, siger 15-årige Mie Nørgaard.

De to mænd opgiver tyveriet og stikker af i hestetransporteren uden at få hesten med. Bonzo er reddet - men ifølge flere hestesites på nettet har der dog i den seneste tid været flere andre tyveriforsøg rundt i Jylland.

Ved Nordjyllands Politi kender man ikke til specifikke hestetyvebander, der er på spil. Tyveriforsøget fra Svenstrup er det første i regionen af den karakter. Han henstiller til, at folk ikke går i panik.

- Man skal selvfølgelig holde øje med sine dyr og sine heste og lade de andre piger holde øje med deres heste ude omkring, så man har kontrol med det. Ser man noget mistænkeligt, så ring endelig ind til os. Så skal vi prøve at tjekke de bilnumre og se, om der er noget mistænkeligt, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

Bonzos ejer Signe Trier slipper ham ikke af syne foreløbig. Hun skiftes med andre familiemedlemmer til at holde øje med hesten. Signe Trier er bare lykkelig for, at 15-årige Mie Nørgaard opdagede hestetyvene.

- Altså hvis Mie nu ikke var kommet herop, så havde jeg ikke haft Bonzo i dag. Så var han væk. Så det er simpelthen så stort. Jeg er hende dybt taknemmelig, siger Signe Trier.