LIGE NU:

15-årig kørte traktor i dødsulykke

Det var en 15-årig dreng, der førte den traktor, som fredag var involveret i en dødsulykke ved Gøttrup, oplyser NORDJYSKE Medier. Ifølge loven skal man være 16 år og have et traktorkørekort for at føre en traktor på offentlige veje.

Derfor overtrådte den 15-årige dreng færdselsloven, da en 20-årig motorcyklist med høj fart kørte ind i den 15-åriges traktor på Bygholmvejlevej ved Gøttrup. Den 20-årige mand blev dræbt ved sammenstødet med traktoren.

Fordi føreren af traktoren er fyldt 15 år, er han over den kriminelle lavalder og kan derfor sigtes og straffes for både overtrædelse af færdselsloven og uagtsomt manddrab.

- Han skal selvfølgelig afhøres. Og så bliver han sigtet for uagtsomt manddrab. Ikke dermed sagt, at han bliver dømt for det, men han bliver sigtet. Det er ren rutine at gøre det, forklarer leder af særlovsektionen i Hjørring, Søren Bach.

I første omgang har politiet ladet den 15-årige sunde sig oven på uheldet. Efter ulykken fredag blev den 15-årige kørt på hospitalet for at blive behandlet for chok.

- Han var selvfølgelig voldsomt chokeret og skulle også have det hele lidt på afstand, før vi kunne forhøre ham, forklarer Søren Bach.

Men selvom politiet behandler hele sagen med ekstra varsomhed på grund af traktorførerens unge alder, så ser man rent juridisk på den 15-årige som en voksen.

- Han kan godt straffes, når den tid kommer, forklarer Søren Bach.

Der var vidner til uheldet, og selvom Hjørring Politi har en fornemmelse af, hvad der kan være sket, så ønsker de at lade den unge mand fortælle om sagen med egne ord. Men det er ikke sikkert, at sagen stopper her.

Fordi den 15-årige dreng ikke var gammel nok til at føre traktoren på offentlig vej, kan det have konsekvenser for andre i familien.

- Det kan komme på tale at sigte faderen for at lade sønnen føre traktoren, men det er op til vores jurister at beslutte, siger Søren Bach.