LIGE NU:

15 millioner til Aalborg Universitet

DONG Energy donerer de mange millioner til Aalborg Universitet

Aalborg Universitet fik her til middag en af de store forskningsaftaler i hus. DONG Energy donerer over de næste tre år 15 millioner kroner til forskningsprojekter og energiuddannelse på Aalborg Universitet.

DONG Energy og Aalborg Universitet skal mens aftalen løber udveksle viden og erfaringer og også stå for at forbedre forskningen, udviklingen og uddannelsen på energiområdet. Aftalen medfører også, at DONG Energy kan overtage rettighederne til de udviklede projekter, de har lyst til at satse på i erhvervslivet.

- Der er slet ingen tvivl om, at den vigtige internationale position, Aalborg Universitet i dag har inden for energiteknik, bliver yderligere styrket gennem disse nye aftaler, siger dekan Frede Blaabjerg fra De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på AAU.

Nogle af de 15 millioner kroner vil blandt andet medføre en ny, internationalt anerkendt professor til universitetet samt støtte til en lang række forskningsprojekter, der har forbindelse til energiuddannelsen.