De mange aflysninger vil i weekenden ramme 1500 rejsende i Aalborg Lufthavn. Foto: Jesper Lange

1500 får problemer i weekenden

Fra fredag til søndag skal 1500 passagerer, som havde købt billet hos det konkursramte flyselskab Cimber-Sterling, forsøge at finde en ny løsning, hvis de vil nå deres rejsemål.

Cimber Sterlings konkurs har givet akutte problemer for Aalborg Lufthavn og de rejsende. Henover weekenden er 1500 rejsende nemlig nødt til at finde et alternativ, fordi deres Cimber Sterling billet ikke længere kan bruges.

Derfor har Aalborg Lufthavn nu travlt med at finde en løsning for de 1500 rejsende, som skulle have fløjet med Cimber Sterling. SAS har allerede indsat større fly og dermed afhjulpet noget af problemet.

- Hver eneste gang de indsætter bare ét større fly, så får vi jo noget der ligner 70 ekstra sæder, så det løser en del af problemet, siger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Men selvom SAS har været hurtigt ude med større fly, er der endnu ikke fundet en løsning til alle weekendens rejsende. Alligevel er direktøren for lufthavnen optimist.

- Jeg synes det tegner godt, men vi er nødt til at vente og se. De luftselskaber, der skal løse den her kabale for os, de har jo ikke bare en masse fly til at holde og vente i reserve, så vi må se, hvad de kan finde ud af, siger Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn anbefaler personer, der skal rejse i weekenden, at holde sig opdateret på lufthavnens hjemmeside og følge med i diverse medier.