Foto: Tommy Hald

15.000 liter benzin spildt på Aalborg Havn

Fredag eftermiddag er 15.000 liter benzin blevet spildt på en havnekaj i Aalborg efter at en slange mellem et tankskib og et tankanlæg sprang læk.

Beredskabscenter Aalborg blev fredag eftermiddag kaldt ud til en voldsom forurening på Benzinvej på Aalborg Havn.

En slange mellem et tankskib, der skulle lodse benzin af og det tankanlæg, der skulle tage imod brændstoffet sprang læk og på meget kort tid blev anslået 15.000 liter benzin spildt på kajen.

- Helt efter proceduren får brandvagten, som altid er til stede, når sådanne lodsninger sker, stoppet pumpningen og tilkaldt os, fortæller indsatsleder fra Beredskabscenter Aalborg Bent Pedersen.

- Vi var hurtigt fremme og har fået lagt skum ud over forureningen, så vi begrænser den eksplosionsfare der er, når så store mængder benzin bliver spildt, siger indsatslederen videre og betegner skumlaget som et låg, der indkapsler benzindampene, så en eventuel gnist på den anden side af skummet ikke ville kunne antænde dampene.

En slange, der springer læk, er en del af den beredskabsplan, der er for havnen, og Bent Pedersen kan ikke klandre nogen, at det skete. Slangen mellem skibet og tankanlægget er efter hans oplysninger ikke mere end to år gammel.

- Nu er vi så i den fase hvor vi skal finde ud af, hvor den benzin, der måske er sevet ned i jorden, er blevet af og vi har nu to slamsugere til at suge væsken op, fortæller indsatslederen klokken 14.30.

Udslippet skete naturligvis tæt på Limfjorden, og der er også sket et spild dertil.

- Men det er ikke det værste at der ender benzin i vandet. Der er strøm og kraftig vind, så det bliver hurtigt spredt, og så fordamper det. Der er selvfølgelig borgere, der har reageret på det, for det lugter jo. Men det er altså ikke noget at være bekymret for, og på grund af strømmen heller ikke noget vi kan gøre noget ved, siger Bent Pedersen.