16-årig er AaBs nye håb

01:52

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Nu ligger noget af AaBs superligaskæbne pludselig i fødderne på et kun 16-årigt kæmpe talent.

AaB har henover vinteren forstærket sig markant med flere store og kendte navne, men midt imellem de etablerede spillere er en ny stjerne dukket op - nemlig den kun 16-årige Lucas Andersen.

Han var egentlig tiltænkt en rolle på juniorholdet, men imponerende indsatser i AaBs træningskampe banede vejen for Superligadebut allerede i sidste måned.

- Det var som om, at min fodboldkarriere løb igennem hovedet på mig, da jeg blev skiftet ind. Det var en følelse af glæde, siger Lucas Andersen.

Dermed blev Lucas Andersen den næstyngste spiller i Superligaens historie. Danmark har fået en ny unik tekniker, der leverer lækkerier sjældent set i Danmark.

- Jeg har ikke set det, han kan, før, og jeg har trods alt været træner i mange år, så det siger noget, siger cheftræner Kent Nielsen.

Siden debuten mod Silkeborg i starten af marts er Superliga-minutterne blevet flere og flere, og pludselig ligger noget af AaBs Superliga-eksistens i fødderne på det unge talent. Men det tager han stille og roligt.

- Det er jo bare fodbold, og jeg er bare glad for, at jeg har fået chancen, det er fedt, siger Lucas Andersen.

Lucas Andersen er fast starter på U-17 landsholdet, og har også vakt interesse i udlandet. Han har været til prøvetræning i mægtige Liverpool.

Forsiden lige nu