16 personer er blevet behandlet for fyrværkeriskader i løbet af nytårsaften og -nat. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

16 personer behandlet for fyrværkeriskader

Der er heldigvis ingen meldinger om alvorlige fyrværkeriskader i Nordjylland.

Selvom der blev affyret krudt og fyrværkeri for millioner, da 2018 blev til 2019, er de nordjyske krudtelskere sluppet for de helt alvorlige skader, lyder det fra regionens to skadestuer. 

- Her i Hjørring har vi haft syv fyrværkeriskader i aftes og henover natten. Personerne er blevet behandlet for småskader på øjnene og forbrændinger her på skadestuen, hvorefter de er blevet udskrevet. Det har ikke været nødvendigt at indlægge nogen, så vi er sluppet forholdsvist billigt, siger ansvarshavende sygeplejerske på skadestuen på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, Anne Schou Hylle. 

På Aalborg Universitetshospital har der natten igennem været travlt med alle mulige skader, og ni personer blevet behandlet for fyrværkerirelaterede skader. Her er alle også blevet udskrevet, og ingen er overført til andre sygehuse, lyder det fra pressevagten hos Region Nordjylland. 

02:38

Selvom nytåret blev indledt med store mængder krudt og tilsvarende store mængder alkohol, så melder både politi, beredskab og sygehus om en rolig nytårsnat i Nordjylland.

Luk video