Foto: Bruno Stagsted/Robert Bedsted

Foto: Bruno Stagsted/Robert Bedsted

Foto: Bruno Stagsted/Robert Bedsted

Foto: Bruno Stagsted/Robert Bedsted

Foto: Bruno Stagsted/Robert Bedsted

1 af 5

160km: Sidste etape for hårdt prøvede travere

I dag, fredag, gælder det de sidste 40 kilometer på vandringen fra Hirtshals til Testrup ad Hærvejen for Robert Bedsted og Bruno Stagsted.

Vabler. En flænge i hælen. 10 uforudsete ekstra kilometer. Og oktobergråt vejr.

Det er ikke så lidt, TV2 Nords brave udsendte, journalist Robert Bedsted og fotograf Bruno Stagsted, har stået igennem og udholdt de seneste dage, mens de skridt for skridt har kæmpet sig sydpå ad Hærvejen. Fra Hirtshals til Vittrup, til Hune, til Slette Strand, til Løgstør - og i dag til vandringens endestation, Testrup i Himmerland. 

Ikke desto mindre er begge ved godt mod efter en nat i Løgstør, hvor byens vægtere tog imod dem og sørgede for indkvartering i en lille ferielejlighed. Efter en god, økologisk morgenmad er de klar til at stævne ud igen klokken 8.

160 kilometer vil de gæve travere så have tilbagelagt. Robert Bedsted har været hårdt prøvet med en flænge i akillessenen, som onsdag og torsdag var ved at sætte projektet over styr. Bruno Stagsted har døjet med en vabel, men snakke, varme senge og aftensmad hos venlige seere undervejs har været med til at holde humøret højt.

- Det går godt i dag. Jeg pakkede stumperne af min fod ud i går aftes, og der kunne vi se, at vi havde behandlet flængen korrekt, så den nu har fået sårskorpe. Den er pakket godt ind igen i dag, og vi døjer kun vabler og et par lilletånegle, der nok falder af. Men det er helt almindeligt, når man går langt, siger Robert Bedsted fra morgenmadsbordet i Løgstør.

I dag gælder det så de sidste kilometer. Fra Løgstør til Testrup. Cirka 40 kilometer mangler de to herrer at tilbagelægge, og hvis ellers Vorherre og dækningen tillader det, vil de igen sende live fra hele turen. Det kan følges på vores facebookside, www.facebook.com/tv2nord, og nordjyder langs strækningen er selvfølgelig som altid velkomne til at møde vandrerne. Forslag til steder at besøge på turen modtages gerne i kommentarsporet på Facebook.

- Vi har mødt en helt fantastisk opbakning på turen indtil nu. Vores bagage bliver kørt til Testrup af Erna og hendes mand, og i går blev vi via en seddel på en stolpe ved Grønhøj Strand inviteret ind til kaffe og kage hos Benedicte. Og ved Husby Hole hang der en pose med blommer og chokoladefrøer og ventede på os. Det er helt kolossalt, så venlige folk er, fortæller Robert Bedsted.

Efter planen lander han og Bruno Stagsted i Testrup klokken 18 fredag aften.