01:49

Foto: TV2/Nord

1 af 2

17-årig varetægts-fængslet: Fremstillede livsfarligt sprængstof

En 17-årig ung mand fra Fjerritslev-området er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at besidde kemikalier til fremstilling af livsfarligt sprængstof.

Nordjyllands Politi fik fredag eftermiddag varetægtsfængslet en 17-årig ung mand fra Fjerritslev-området i fire uger. Den 17-årige er blevet anbragt på en sikret institution for unge.

Politiet har sigtet ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at være i besiddelse af flere kilo kemikalier, som hvis de bliver blandet kan bruges til fremstilling af sprængstof i så store mængder, at de er livsfarlige.

Anklager fra Nordjyllands Politi fik Retten i Hjørring til at lukke dørene ril fredagens grundlovsforhør, men efterfølgende kunne han blandt andet fortælle at den 17-årige havde fremstillet og også prøvesprængt flere kanonslag indeholdende det sprængstof som Forsvaret i en udtalelse kalder meget farligt.

Kemikalierne har den 17-årige importeret fra Italien og de er i øjeblikket gemt et sted, som han ikke vil fortælle politiet nærmere om hvor er.

- Det han har gemt er ikke blandet og det er så en del af efterforskningen at finde frem til det, siger anklager Peter Rask.

Den 17-årige beskrev i retten, ifølge anklageren, at han føler sig kyndig til at behandle kemikalierne og sprængstoffet, men Peter Rask fastholder farligheden af det flere kilo potentielle sprængstof.

- Hvis det hele bliver futtet af, er det et meget stort og livsfarligt brag.

Den 17-årige har fortalt politiet om en person, han har solgt sprængstof til. Efterforskningen skal nu klarlægge om der er andre købere.

Den 17-årige kærede ikke rettens afgørelse.