Foto: arkivfoto

17 mio. kr. til Læsø Laks

Planerne om at opføre Danmarks første fuldt recirkulerede anlæg til opdræt af ørreder på Læsø er kommet et stort skridt nærmere.

<b>Ny bevilling til Læsø</b>
Fødevareministeriet har netop bevilget et tilskud på 17 millioner kroner til Gladstone Groups byggeplaner på Læsø. Halvdelen af de 17 millioner kroner kommer fra EU, mens den danske stat bidrager med den sidste halvdel.

- Vi er meget glade for det tilskud, vi har fået. Med bevillingen på 17 millioner kroner fra de særlige EFF-midler er vores projekt blevet blåstemplet af myndighederne, siger Søren Frandsen og Steen Stubkjær, der står bag Gladstone Group og virksomheden Læsø Laks.

<b>Stadig lang vej</b>
Gladstone Group regner med, at der i to etaper skal investeres ca. 160 millioner kroner i virksomheden. De 17 millioner er bevilget i tilskud til første etape.

-Myndighedernes blåstempling af Læsø Laks bidrager uden tvivl positivt til at få investorer på banen, og vi forhandler i øjeblikket med forskellige interesserede investorer både i ind- og udland. Endelige aftaler med dem skal være på plads i løbet af senest fem måneder, siger Søren Frandsen og Steen Stubkjær.

<b>Skaber nye arbejdspladser</b>
Byggeriet af Læsø Laks kan formentligt begynde i løbet af første halvår af 2009, og der vil gå yderligere et års tid, før de fiskene kan forlade anlægget.

Læsø Laks regner med i løbet af få år at nå en omsætning på et tre cifret millionbeløb.

Læsø Laks vil skabe ca. 25 helårsarbejdspladser på Læsø, og virksomheden bliver dermed én af øens allerstørste private arbejdspladser.