LIGE NU:

2 år og 3 måneder for overfald med havesaks

Den mand, der er tiltalt for at have overfaldet en anden mand med en havesaks og forsøgt at klippe hans tommelfinger af, er blevet idømt 2 år og 3 måneders fængsel.

Klokken 13 den 11. marts på Nyvej ved Jernbanegade i Hobro overfaldt en 32-årig mand en 22-årig med en havesaks. Mandag faldt der dom i sagen.

Manden var tiltalt både for besiddelse af 64,7 g kokain og for vold af særlig grov karakter. Han blev fundet skyldig i begge forhold og valgte ikke at udtale sig i retten. Han er idømt 2 år og 3 måneders fængsel.

Den 32-årige er dømt for at have slået og sparket ofret adskillige gange på kroppen og i hovedet, og da ofret lå på jorden, forsøgte han at klippe hans venstre tommelfinger af med en havesaks, som han efterfølgende også stak ham i låret med.

Det grove overfald blev overværet af flere vidner, og det 22-årige offer kendte sin gerningsmand. Den 32-åriges identitet har derfor været politiet bekendt fra starten.

Det var dog først torsdag aften - efter Nordjyllands Politi var gået i offentligheden med den 32-åriges navn og billede - at han meldte sig selv og blev anholdt.