02:25

20 nye læger fra Aalborg Universitet blev i dag helt officielt læger, da de aflagde lægeløftet i forbindelse med deres dimmision. De er de første læger, som er uddannet i Nordjylland.

Foto: Mette Kristensen

Foto: Mette Kristensen

1 af 3

20 nye læger skriver under på lægeløftet

Nu kan de kalde sig for læger. Det første hold lægestuderende fra Aalborg Universitet skrev onsdag under på lægeløftet.

Onsdag var en stor dag på Aalborg Universitet. Her skrev de første 20 nyuddannede læger under på lægeløftet og kan dermed kalder sig for læger.

Nu hvor de 20 første læger uddannet i Nordjylland har aflagt deres lægeløfte, er det et stort skridt fremad for at afhjælpe problemerne med lægemangel i landsdelen, mener sundhedsminister Sophie Løhde (Venstre), som overværede dimissionen af de nye læger på Aalborg Universitet.

- Det har stor betydning, at vi nu også får uddannet læger i det nordjyske. Erfaringer fra både Danmark og udlandet viser, at læger typisk bliver boende og får arbejde i den landsdel, hvor de er uddannet. Så vi kan jo håbe på, at de nye læger bliver hængende i Nordjylland, så de kan afhjælpe lægemanglen i landsdelen til gavn for nordjyderne, som har brug for dem, siger sundhedsminister Sophie Løhde.

Lægeuddannelsen på Aalborg Universitet optog de første 50 studerende i 2010, og sidste år fik universitetet tildelt yderligere 50 studiepladser.