LIGE NU:

2000 gymnaster i Gigantium

Gigantium i Aalborg summede, da 16 nord- og midtjyske efterskoler satte hinanden stævne i Aalborg for at vise frugten af mere end et halvt års gymnastiktræning.

Aalborgstævnet er årets helt store begivenhed for 16 nord- og midtjyske efterskoler. Skolerne rejser rundt og fremfører deres gymnastikopvisninger, men stævnet i Aalborg er det største med flere tusinde tilskuere.

- Det her er helt vildt. Der er så mange mennesker, så mange glade mennesker, og der bliver klappet. det er helt vildt, siger Mikkel H.S. Jensen, som går på Han Herreders Ungdomsskole.

Egentlig er Mikkel slet ikke gymnastikdreng. Han spiller håndbold, men han er blevet grebet af gymnastikken, som er en obligatorisk del af efterskolens undervisning.

- I starten var jeg lidt skeptisk, men efterhånden som vi har haft mere og mere gymnastik, så er jeg bare blevet glad for det, siger han.

Faktisk er en stor del af de 2000 efterskolegymnaster først begyndt at dyrke gymnastik efter de er startet på efterskole. En af dem er Karoline Bech Nielsen, som også går på Han Herreders Ungdomsskole. Hun spiller egentlig håndbold og fodbold, men hun er også blevet rigtig glad for gymnastikken. Især det sammenhold, det giver.

- Vi kommer meget tættere på hinanden, i modsætning til et fodboldhold, hvor det kun er holdet. Her er vi hele skolen sammen og har noget at snakke om, siger hun.

Skoleåret har indtil videre budt på omkring ti opvisninger for eleverne fra Han Herred, og der venter omkring syv mere, inden eleverne forlader skolen.

Karoline Bech Nielsen er blevet grebet af gymnastikken, men hun er ikke sikker på, om der bliver tid og plads, når hun efter sommerferien går en travl gymnasietilværelse i møde.

Mikkel H. S. Jensen kommer derimod til at dyrke masser af gymnastik næste skoleår, hvor han fortsætter på Han Herreders Ungdomsskole.

- det er jeg rigtig glad for. Jeg er kommet til at holde af gymnastikken, så et år mere, det er bare en bonus, siger han.

Karoline

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Til forsiden

Til forsiden