LIGE NU:

2.000 om måneden for et sommerhus

Renten er nu så lav, at man kan få et sommerhus for kun 2.000 kroner om måneden med den rette finansering.

Det nuværende boligmarked sænker prisen mere og mere. Og nu kan man også få et sommerhus til næsten ingen penge. 2.000 kroner om måneden, så har du et sommerhus, lyder det fra en undersøgelse, boligsiden.dk har foretaget. Og det er Nybolig i Hals enig i.

- Sommerhuse er generelt faldet i pris, og kombineret med den her lave rente, så kan man sidde i mange af sommerhusene for et par tusinde kroner om måneden. Og det er jo faktisk ikke mere, end det koster at tage fire personer til Mallorca i sommeren, siger Palle Ørtoft fra Nybolig i Hals til TV2/Nord.

Og det er især det trængte marked og en lav rente, der presser priserne nedad.

- Der er rigtig gode handler at gøre. Vi har priser på husene, som er meget lave efter flere års fald, samtidig med at renten er meget meget lav, så det betyder at der er nogle rigtige gode handler at gøre. Her i Hals ser vi eksempelvis, at sommerhusene er faldet med 10-20 igennem de seneste tre år, siger Palle Ørtoft.

- Forklaringen på at antallet af sommerhuse med en ydelse på under 2.000 kr. er mere end fordoblet på få år skal findes i prisudviklingen. Sommerhuse sælges i gennemsnit til 17.400 kr. pr. m2, og det er 4-5 pct. billigere end for et år siden. Samtidig bevirker den lave rente, at ydelsen er faldet. Derfor ser vi nu, at der er dobbelt så mange af de billigste sommerhuse at vælge imellem, fastslår Birgit Daetz fra boligsiden.dk.

Hvis man vil have et sommerhus for 2.000 om måneden, skal man finde et, der normalt koster omkring 500.000 og så sørge for at finde den rette finansiering. Det er altså ikke alle, der kan få et så billgt sommerhus.