24.000 nordjyder lever i fattigdom

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at flere nordjyske kommuner ligger i en kedelig topplacering, når man måler antallet af fattige danskere i kommunerne.

Fattigdomsandelen er høj i flere nordjyske kommuner. Det viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det gælder blandt andet kommunerne Thisted, Vesthimmerland, Morsø, Jammerbugt og Hjørring, som alle er blandt den fjerdedel af kommunerne, der har den højeste fattigdomsandel. Øverst står Thisted og Vesthimmerland. I begge kommuner viser opgørelsen, at der bor fem procent i kommunen, der betegnes som fattige.

I alt lever næsten 24.000 nordjyder i fattigdom, hvis man ser bort fra de studerende, og en fjerdedel af dem er børn. Dermed er der kommet over 40 procent flere fattige borgere i Nordjylland siden 2002.

- Fra socialdemokratisk side vil vi bekæmpe den stigende ulighed og fattigdom herhjemme, fordi den marginaliserer og udstøder mennesker af vores samfund, siger det nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn (Soc.Dem).

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråds analyse er gruppen af fattige afgrænset ved hjælp af OECD's fattigdomsgrænse.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland