Foto: Per Frank Paulsen

26-årig dømt skyldig i overgreb mod steddatter

En 26-årig stedfar er i dag dømt skyldig i overgreb mod sin 15-årige steddatter ved Retten i Hjørring.

Ved Retten i Hjørring blev en 26-årig mand i dag dømt skyldig for i tre tilfælde over en periode fra august til december 2013 at have tvunget sin steddatter til samleje. Manden skal nu mentalundersøges og forbliver fængslet, indtil mentalundersøgelsen er færdig, og der kan udmåles straf.

Anklager Karina Schou forklarer, at retten i sin afgørelse har lagt vægt på, at pigens forklaring, der blev holdt for lukkede døre, virkede troværdig. Derudover blev der også fremlagt en SMS-korrespondance mellem moren og datteren, der ifølge rettens vurdering taler datterens sag.

Pigens mor blev afhørt i forbindelse med retssagen, men hun kunne ikke genkende anklagerne mod den 26-årige mand, der også nægtede sig skyldig i anklagerne mod ham.

Den forurettede pigen har, mens overgrebene stod på, betroet sig til en veninde, der fortalte en lærer om overgrebene. Da læreren konfronterede den forurettede pige med mistanken om overgreb, benægtede pigen. I retten kom det frem, at det var moren, der havde fået hende til at benægte overgrebene.

Anklagemyndigheden vil først forholde sig til en strafferamme, når mentalundersøgelsen er foretaget.