Foto: Per Frank Paulsen

28-årig nordmand varetægtsfængslet i fire uger

Sagen efterforskes videre af Nordjyllands Politi, og der er måske yderligere gerningsmænd på fri fod.

Den 28-årige nordmand, der har været efterlyst i smuglersagen fra Ålbæk er anholdt og varetægtsfængslet i fire uger.

- Min klient kontaktede mig tirsdag aften, og vi kontaktede sammen Nordsjællands Politi klokken 22.40, siger den 28-åriges forsvarer Jacob Lunøe. Det blev aftalt at ordensmagten kunne hente ham på en aftalt adresse i Nordsjælland.

I løbet af natten til onsdag er den 28-årige nordmand blevet overført til Nordjyllands Politi, og han blev onsdag klokken ni fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. Den 28-årige er solbrun med lyst hår og var i Retten iført jeans og mørk hættetrøje.

TV2/Nord protesterede på baggrund af hvad der indtil nu har været fremme om de involverede i sagen mod dørlukningen, men anklageren fik dørlukningen gennemført ved at henvise til at flere medskyldige kan være på fri fod, og disse skal ikke have mulighed for at afstemme forklaringer med den anholdte.

Politikommissær Allan Overgaard vil ikke kommentere anklageren bemærkning yderligere, men fortæller, at Politiet er langt i efterforskningen, men rigtigt nok efterforsker om der er eventuelle medgerningsmænd på fri for.

Inden dørene blev lukket, kom det frem at den 28-årige ligesom de fire øvrige sigtede i sagen er sigtet for forsøg på at smugle 250 kilo hash fra Danmark til Norge, og at han nægter sig skyldig. Han modsatte sig dog ikke varetægtsfængslingen.

Den 28-årige mand er sigtet i smuglersagen fra Ålbæk Havn, hvor politiet under en dramatisk aktion dræbte en nordmand for fem måneder siden. Han har været efterlyst siden 11. januar.

En motorbåd kom den pågældende nat sejlende fra Norge til Ålbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn.

På havnen ventede to nordmænd med 250 kilo hash - og politiet. Da politiet gav sig til kende, forsøgte mændene at stikke af i båden. Men politiet lå også klar i en båd ude på vandet.

Aktionen udviklede sig yderligere, da en betjent fra politiets aktionsstyrke sprang over i smuglerbåden. Her havde en 49-årig nordmand ikke tænkt sig at give op og skød betjenten to gange i lysken.

Politiet besvarede ilden og dræbte den 49-årige med skud i hovedet og i brystet.

De fire øvrige sigtede er varetægtsfængslet frem til 1. juli.