29 regionale akutjob

Region Nordjylland har nu besat 29 stillinger med personer, der var i fare for at ryge ud af dagpenge-systemet.

Et antal, der er bemærkelsesværdigt. Eksempelvis har de nordjyske kommuner tilsammen kun besat 10 stillinger med personer i målgruppen.

Og regionerne imellem har kun Region Midtjylland besat flere akutjob - nemlig 40. Men region midt er også en større region end nordjylland, så regionsrådsformand Ulla Astman er yderst tilfreds med resultatet.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har været med til at løfte et ansvar for de her mennesker, der er blevet sat i en særdeles vanskelig situation, siger Ulla Aatman til DR Nordjylland

Ulla Astman forklarer, at Region Nordjylland senest har ansat 10 akutjob-personer i stillinger som chauffører. Regionen har opsagt en aftale med de praktiserende læger om centrifugering af blodprøverne, som regionens laboratorier selv vil foretage. Chaufførerne fragter prøver fra praktiserende læger til laboratorierne i stedet for at sende prøver med post. Det giver en besparelse på 10 millioner kroner og samtidig en kvalitetsforbedring

- Til det formål har vi ansat 17 nye chauffører, hvoraf 10 er hentet i akutjob-målgruppen. Det er rigtig godt, at vi på en og samme tid kan give et jobtilbud og hjælpe 10 personer, der var på vej ud af dagpengesystemet.

Aftalen om at skaffe akut-job til udfaldstruede dagpengemodtagere løber et par måneder endnu, men Ulla Astman tør ikke give et bud på, hvor mange akut-job regionen når op på. Men vi hviler ikke på laurbærrene, lover hun.

- Vi kan dog konstatere, at vi ikke har haft mange akutjob-ansøgere til de den store pulje af stillinger som sygeplejersker samt social- og sundhedsassistenter.

Men når det gælder de øvrige stillinger, har vi besat dem med akut-jobbere, hvis kvalifikationerne var i orden, Ulla Aatman til DR Nordjylland


Seneste nyt

fra Nordjylland