LIGE NU:

3 mandater skifter plads i Nordjylland

Den seneste meningsmåling fra Megafon betyder at Nordjylland fastholder 20 mandater. Tre af mandaterne skifter dig liste.

De Radikale konverterer deres fremgang på 3,3 procentpoint til et ekstra mandat, så de i dag står til 2 mandater. Der er ligeledes nye mandater at hente til Liberal Alliance og til Enhedslisten.

Mens det er relativt nemt at spå, at Thyra Frank (LA) og Stine Brix (Enhedslisten) kommer i Folketinget, så er der mere kamp om det hos Liste B.

Veteranen Marianne Jelved må anses for sikker, mens Ninni Lodahl Gjesing fra Vesthimmerland, Daniel Nyboe Andersen fra Aalborg og Nicolaj Holm fra Frederikshavn skal kæmpe om det sidste radikale mandat.

Mandaterne hentes fra Dansk Folkeparti, som står til at miste ét af sine nuværende tre mandater, mens de Konservative mister to mandater. Lene Espersen må anses for sikker, så Tage Leegaard og Daniel Rughom ryger tilsyneladende ud.

- Nu kan man se, at vi har hentet nogle procentpoint den sidste uge og jeg er ret fortrøstningsfuld med at hente endnu mere terræn den sidste uge, så vi i hvert fald får to mandater i Nordjylland, siger Daniel Rugholm, (Kons.), Folketingsmedlem.