30 borgere modtaget af statsministeren

Foto: TV2/Nord

Der blev lyttet, men givet få løfter, da omkring 30 borgere mødte op til "offentlig modtagelse" hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Studenterhuset i Aalborg.

Flere pressefolk end borgere mødte op til statsministerens første private møde med borgerne.

Og det sparsomme fremmøde ligner ikke noget gennembrud for regeringens fremstød for at få borgerne i direkte tale ved at sende alle ministre ud i landet for at møde vælgerne på ansigt til ansigt.

- Jeg er her for at lytte og få gode idéer. Jeg tror, det er vigtigt, at vi ikke bare er på Christiansborg, siger statsministeren, før hun tager hul på en to timer lang møderække med borgere, som er skrevet op på en liste.

Syv tillidsfolk fra statsministerens egen gruppe af kærnevælgere må slukøret gå hjem igen uden tilsagn om, at regeringen sløjfer en ny, såkaldt NOx-forureningsafgift for cementfabrikken Portland.

Her frygter de ansatte, at selskabet flytter arbejdspladserne til udlandet.
Psykologistuderende Iben Kyhl Nielsen er sammen med en ven mødt op i god tid for at være sikker på at få en snak med statsministeren.

- Vi stod udenfor i regnen i 25 minutter. Da vi så vadede ind, så var der kun dem, der gjorde det hele klart. Og så masser af journalister - jeg er skuffet, siger hun om fremmødet.

Hun glæder sig dog over, at statsministeren gav tilsagn om at arbejde for en bred aftale, der sikre folketingsmindretal en eller anden mulighed for at få gennemtrumfet undersøgelseskommissioner.

Imens er Kevin Arnold skuffet over, at statsministeren ikke vil love at indføre en forældelsesklausul for personoplysninger i kommunale sagsakter, så folk får en chance for at begynde forfra på en frisk med sagsbehandlerne.

- I begyndelsen vil de her møder nok blive opfattet som spin. Men det er en ny tid. For her kommer der nogle politikere, som ikke bare vil tale til en forsamling sådan som Fogh og Løkke, men som man kan tale privat med, siger Kevin Arnold efter audiensen.

Forsiden lige nu