Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 4

30 værelser skadet efter hotelbrand

På trods af en voldsom brand på Color Hotel i Skagen fredag aften var der lørdag igen åbent på hotellet.

Mange af gæsterne på Color Hotel i Skagen gjorde lørdag status over en dramatisk aften:

- Jeg så bare, at der var en masse røg, siger Vider Andersen, der er fra Norge, og som er gæst på hotellet.

- Jeg var bekymret for, at der måske var folk fanget i ildebranden, og at der måske var nogen, der var kommet til skade, siger Jonathan Baker, som også er nordmand.

Lidt efter klokken 17 fredag eftermiddag udbrød der brand i wellness-afdelingen i hotellets kælder. Branden var så voldsom, at der måtte tilkaldes brandfolk fra flere byer. En helikopter stod standby, hvis der var nogen alvorligt tilskadekomne, men heldigvis var alle kommet sikkert ud fra hotellet.

Gæsterne blev evakueret til den nærmeste sportshal. Omkring klokken 21 var branden under kontrol, og gæsterne kunne køres tilbage til hotellet og indkvarteres på de værelser, der ikke blev skadet i branden.

I alt 30 værelser blev røgskadet, og wellnesscentret er ødelagt. Alligevel var der lørdag lettelse på hotellet:

- Selvfølgelig er vi lettede i dag, for det kunne have været gået meget værre. Vi er glade for, at ingen gæster kom til skade, ellog at ingen fra vores personale led overlast, siger Henrik Renneberg, der er direktør for Color Line Danmark, som ejer hotellet.

Hverken restaurant eller strømmen på hotellet blev skadet under branden, og derfor har man kunnet holde åbent som planlagt.

- Det er heldigt, at det er en relativt lille del af hotellet, der er ramt. Vi har været i stand til at være i funktion i dag, hvor vi har fødselsdage og andre selskaber, siger Henrik Renneberg.

En ansat på hotellet måtte køres på sygehus til observation for røgforgiftning, men hun blev hurtigt udskrevet igen.

På mandag skal brandteknikere undersøge årsagen til branden nærmere.