LIGE NU:

300 børn kører trillebør

Skolernes motionsdag bliver markeret med et rekordforsøg på Tornhøjskolen i Aalborg. 300 børn kører trillebør på en gang.

Slår man op i en ordbog så står der at en trillebør er vogn med hjul man bruger til at transportere gods på. Børnenes her har en anden definition.

- Min makker skal løfte mig i benene, og så skal jeg gå ned til en kegle og tilbage igen, forklarer Malthe Hansen fra 3. A.

De 300 børn skal køre trillebør med hinanden på samme tid for at blive optaget i børnenes rekordbog.

- Vi skulle bare have en rekord, der ikke var der og trillebørløb, den var der ikke, siger Kevin Hansen, lærer på Tornhøjskolen.

Skolernes motionsdag er en tradition, der stammer helt tilbage fra 1982 hvor en gruppe lærere på Fyn gik sammen om at lave et idrætsarrangement. Det spredte sig hurtigt til resten af landet. Før i tiden handlede dagen mest om løb, men i dag har de fleste skoler mange forskellige idræts aktiviteter på skolernes motionsdag ligesom Tornhøjskolen.

Motion er ikke et fremmed begreb før børnene på Tornhøjskolen. I 2013 blev skolen udvalgt som breddeidrætsskole, hvor børnene har flere idrætstimer end på andre skoler.