Foto: TV2/Nord

300 nye arbejdspladser på vej

Omkring 40 private virksomheder i det østlige Aalborg forventer tilsammen at ansætte op mod 300 nye medarbejdere i 2013.

Det viser en undesøgelse, som Aalborg Kommune - Erhvervsafdelingen og Plan og Byg - har gennemført i november 2012 på opfordring af Erhvervsnetværk 9220.

Netværkets bestyrelsesformand, direktør Morten Christensen fra Nordjyllands Regionsvaskeri A/S, betegner tallene som yderst positive og overraskende.

- At virksomhederne er så skråsikre på udviklingen i beskæftigelsen i den nære fremtid overrasker mig lidt, siger han.

250 private virksomheder er blevet spurgt og ca. halvdelen - 120 - har besvaret spørgeskemaet fuldt ud: Mere end hver tredje af dem svarer, at de forventer stigende beskæftigelse i løbet af 2013. Det svarer til, at de regner med at ansætte op imod 300 ekstra medarbejdere.

Borgmester Henning G. Jensen glæder sig over udviklingen.

- Det østlige Aalborg er et vigtigt område i forhold til kommunens udvikling. Det er derfor særdeles glædeligt, at virksomhederne i området har så positive forventninger til fremtiden som det er tilfældet i undersøgelsen, siger borgmesteren.

Ud fra svarene bliver det de mange bække små, der gør en stor å.

70 pct. af de virksomheder, som forventer at skulle ansætte flere i 2013, vurderer at der bliver tale om mellem en og fire ekstra medarbejdere. Kun de allerfærreste virksomheder tror, at der bliver tale om at ansætte mere end 10.

Det er først og fremmest de små vidensvirksomheder på NOVI og omkring universitet, der forventer flere ansatte i løbet af i år, fortæller konsulent Dennis Jensen, Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling.

Undersøgelsen er gennemført både blandt medlemmer og ikke-medlemmer af Erhvervsnetværk 9220 med det formål at kende virksomhedernes behov bedre.