Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

33-årig i kunstigt koma efter eksplosion

33-årig servicemontør fra Østvendsyssel er lagt i kunstigt koma efter gaseksplosion i Brønderslev. Opdateret klokken 14.26

En 33-årig servicemontør, der arbejdede i en hærdeovn på plastfabrikken Altuglas i Brønderslev er blevet lagt i kunstigt koma på Aalborg Universitetshospital. Den 33-årige har kraftige indre kvæstelser efter den gaseksplosion der skete i ovnen på fabrikken omkring klokken ni tirsdag formiddag.

- Jeg har lige talt med sygehuset, og de betegner mandens tilstand som kritisk, men stabil, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

Det var røgdykkere der bjærgede manden, der efterfølgende blev sendt med politieskorte til Aalborg Universitetshospital.

Man ved endnu ikke hvordan gaseksplosionen kunne ske. Det er Nordjyllands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og HMN Naturgas, der leverer gas til fabrikken, ved at undersøge.

Hærdeovnen er fire meter høj og bred, mens den er 12 meter dyb. Manden er forbrændt og har fået indre kvæstelser af den port til ovnen der ramte ham ved eksplosionen. Porten vejer ifølge vagtchef Poul Badsberg 500 kilo.

Den 33-årige er ikke ansat ved Altuglas, der har adresse på Industrivej 16 i Brønderslev. Han var på fabrikken for at udføre arbejde på hærdeovnen.

Yderligere en person blev kørt til observation på sygehuset, da han opholdt sig i nærheden af ovnen, da den eksploderede. Han skulle undersøges for trykskader, men er umiddelbart sluppet uskadt fra eksplosionen.