LIGE NU:

3F demonstration mod nordjysk virksomhed

3F demonstrerede her til morgen mod en nordjysk entreprenørvirksomhed. 3F modtager daglige anmeldelser om underbetalt, østeuropæisk arbejdskraft.

Op mod 70 fagforeningsfolk fra 3F protesterer med røde faner foran entreprenørvirksomheden Streetammo og HR Group på adressen Virkelyst i Nørresundby. Fagforeningen anklager virksomheden for social dumping, for en timeløn på 60-70 kroner og for ikke at udbetale feriepenge.

-Den her konflikt går ud på at få en overenskomst. De har heller ikke betalt feriepenge i et år. Det undrer os, at det overhovedet kan lade sig gøre, siger Reidar Kogstad, formand i byggegruppen 3F Aalborg.

3F demonstrerer mod de to byggefolk, Mark Urban med firmaet Streetammo i Nørresundby, og Thomas Hansen med firmaet Hansen Byg i Svenstrup. De to unge byggematadorer har desuden sammen virksomheden TM Estate med 11 ejendomme i Nørresundby og Aalborg. De køber typisk ældre ejendomme, renoverer dem og lejer herefter ud eller sælger ejendommen. Byggearbejdet får de to entreprenører udført af østeuropæisk arbejdskraft i et firma, HR Group, som dem også selv ejer

-Mark Urban har ved samtaler med 3f gjort det klart at han vil pensioneres som 40-årig med bugnende bankkonto, og det skal såmænd også nok lykkes ham, sagde 3F-formanden under demonstrationen.

Det er langt fra første gang i løbet af det seneste år, at 3F demonstrerer mod nordjysk firmaer. I januar blokerede 3F to byggepladser i Aalborg Midtby. Siden dengang er det gået stærkt med anmeldelserne

-Vi får efterhånden daglige opkald om dårlig løn, nul feriepenge, nul pension og dårlige arbejdsforhold. Det er trist for de firmaer, der har ordnede forhold, siger Reidar Kogstad.

Mark Urban meddeler her i eftermiddag via sin revisor, at han med øjeblikkelig virkning vælger at træde ud af virksomheden HR Group. Ellers har både han og partneren, Thomas Hansen, afvist at lade sig interviewe til til TV2Nord.