Foto: Thomas Gaardsmand

00:32

En 45-årig mand har fået stadfæstet sin forvaringsdomj

1 af 2

45-årig får forvaringsdom for ti års voldtægter og mishandling

Landsretten stadfæster byrettens dom over en 45-årig nordjyde. Han skyldig i voldtægt og mishandling af fire tidligere kærester, og er nu idømt en forvaringsdom.

Vestre Landsret i Aalborg har onsdag kendt en 45-årig nordjysk mand skyldig i en stribe forhold, der omhandler voldtægt og mishandling af fire kvinder. Overgrebene har fundet sted i en periode fra 2004 til 2014.  

Manden blev i byretten i Hjørring kendt skyldig i størstedelen af den 53 forhold, som han var tiltalt for i december 2015. Den dom stadfæster landsretten nu.

Han dømmes til forvaring på ubestemt tid. Ifølge retslægerådet er manden farlig for andre menneskers liv og helbred.

Manden blev anholdt efter han i en længere periode havde udsat sin daværende kæreste for systematisk mishandling. Kvinden blev blandt andet frihedsberøvet, voldtaget og gennembanket og fik til sidst hældt ætsende væske i skridtet, så hendes underliv blev ødelagt.

Sagen kom frem i 2014, da en nabo anmeldte manden, efter en af kvinderne havde søgt hjælp og tilflugt hos naboen.

Mishandlingen af kvinderne er foregået på flere adresser i Nordjylland og andre steder i Jylland.

De fire kvinder blev af Retten i Hjørring tilkendt erstatninger på mellem 80.000 og 177.100 kroner for de overgreb, som den 45-årige har begået mod dem. Landsretten har valgt at hæve erstatningerne for tre af kvinderne, som nu i stedet får mellem 100.000 og 229.070 kroner.