Foto: Per Frank Paulsen

45-årig nordmand udleveres for hashsmugling i Ålbæk

En 45-årig nordmand bliver onsdag udleveret til dansk politi for smugling af 250 kilo hash i sagen fra Ålbæk.

En 45-årig norsk mand betræder onsdag aften dansk jord iklædt håndjern.

Han er sigtet i smuglersagen fra Ålbæk Havn, hvor politiet under en dramatisk aktion dræbte en nordmand for fem måneder siden.

Politiet vil kræve den 45-årige varetægtsfængslet i et grundlovsforhør torsdag, oplyser politikommissær Allan Overgaard ved Nordjyllands Politi til Ritzau.

Den 45-årige mand blev anholdt i det sydlige Norge i sidste uge, og Nordjyllands Politi begærede ham udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

I sidste uge blev en 38-årig nordmand også udleveret i sagen, og han blev varetægtsfængslet ved Retten i Hjørring.

Nordjyllands Politi eftersøger i samarbejde med norsk politi fortsat den 28-årige Jan Roar Ims, der har været efterlyst siden 11. januar.

En motorbåd kom den pågældende nat sejlende fra Norge til Ålbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn. På havnen ventede to nordmænd med 250 kilo hash - og politiet.

Da politiet gav sig til kende, forsøgte mændene at stikke af i båden. Men politiet lå også klar i en båd ude på vandet.

Aktionen udviklede sig yderligere, da en betjent fra politiets aktionsstyrke sprang over i smuglerbåden. Her havde den 49-årige nordmand ikke tænkt sig at give op og skød betjenten to gange i lysken.

Politiet besvarede ilden og dræbte den 49-årige med skud i hovedet og i brystet.

En 27-årig nordmand blev såret af skud under en anholdelsesaktion på vandet ved Ålbæk Havn. Han har erkendt besiddelse og transport af 250 kilo hash og sidder nu varetægtsfængslet.

Den tredje nordmand, der er 36 år, har erkendt besiddelse og forsøg på smugling af 45 kilo hash. Også han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Politiets interesse for den 28-årige kan skyldes, at der stod tre norsk indregistrerede biler på kajen ved Ålbæk Havn søndag 6. januar, hvor skudepisoden fandt sted.