45 millioner til udvikling i mobilteknologi i Aalborg

Højteknologifonden etablerer forskningsprojekt og Agilent etablerer udviklings og testafdeling i Aalborg. Byen får comeback som mobilteknologisk centrum.

<b>Aalborg igen centrum for fremtidens mobilteknologier</b>
Med et samlet budget på 90 millioner kroner bliver Aalborg endnu en gang centrum for udviklingen af fremtidens mobilteknologier. Højteknologifonden igangsætter med en bevilling på 45 millioner kroner sit største forskningsprojekt nogensinde, der både sikrer arbejdspladser, regional udvikling og sender Nordjylland tilbage i front for udviklingen af trådløse teknologier.

<b>Aalborg Universitet i samarbejde med firmaer</b>
Bag projektet står den ledende internationale chipproducent Infineon Technologies' afdeling i Aalborg, Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet og amerikanske Agilent Technologies, som er verdens største virksomhed inden for testudstyr til mobilkommunikation.

<b>Etablerer udviklingsafdeling i Aalborg</b>
Som en del af det ambitiøse projekt har Agilent besluttet at etablere en udviklings- og testafdeling i Aalborg, som efter en tid med finanskrisesnak og udflytninger atter bliver en teknologi-dynamo.
Konsortiet, dvs. partnerskabet mellem universitetet og de to virksomheder, vil have fokus på høj ydelse, let testbarhed, et lavt strømforbrug og lave produktionsomkostninger, så man ikke blot udvikler ny teknologi, men også via innovation og konkurrencedygtige løsninger skaber et kvantespring inden for 4G- og LTE-teknologi.

<b>Nyt mobileventyr i Aalborg</b>
- Nordjylland har gennem mange år været en drivkraft i udviklingen af nye trådløse teknologier. Med vores nye projekt styrker vi med forskningen, vi sikrer ingeniørjob i regionen, vi får en international virksomhed til at slå sig ned i Aalborg, og vi gør klar til at indtage en førerposition på 4G. Der skulle ske noget nyt, hvis det nordjyske mobileventyr skulle have ny luft under vingerne, og der kommer i den grad til at ske noget nyt, understreger professor Preben Mogensen fra Aalborg Universitet.

Forsiden lige nu