LIGE NU:

47-årig sigtet for brande i Aalborg Øst

47-årig erkender at have påsat tre brande. Motivet var hævn.

Hævn var motivet for en 47-årig mand fra Aalborg Øst, som fredag blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at stå bag tre brande i Aalborg Øst de seneste uger. Manden er blevet sagt op i sin lejlighed, og skal flytte ud 1. juni, og derfor ville han hævne sig. Det fik ham til at sætte ild til containere og depotrum flere steder i området.

Den 47-årige erkendte i retten, at han stod bag to containerbrande på Skallerupvej 429 henholdsvis den 25. april og 6. maj samt en brand i et depotrum på Saltumvej 29 den 1. maj. Ved den brand blev alle beboerne i opgangene tæt på depotrummet evakueret på grund af kraftig røgudvikling.

Den 47-årig mand blev anholdt fredag morgen efter at han var blevet genkendt på overvågningsbilleder fra brandene. Der har det seneste halve år været en del brande i Aalborg Øst. Nordjyllands Politi sigter kun den 47-årig for de seneste tre brande.

- Vi kigger i den videre efterforskning på, om han kan stå bag flere brande, men det er der ikke noget, der konkret tyder på, siger anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.

Den 47-årig mand er varetægtsfængslet frem til 7. juni. Han skal desuden mentalundersøges.