02:09

50 år som frisør, og hun er langtfra klar til at stoppe. Stort tillykke herfra. Foto: Lone Dam

1 af 2

50 år med curlers og vandondulering

Fem årtier med curlers og vandondulering. Bente Jensen fra Sulsted har været frisør i byen i 50 år. Hun kan onsdag fejre sit jubilæum, men hun er langt fra færdig på arbejdsmarkedet.

I fem årtier har frisør Bente Jensen arbejdet med curlers og vandondulering. Bente Jensen har været frisør i Sulsted i 50 år, og kan onsdag fejre sit jubilæum. Men selvom hun har tilbragt mange år på arbejdsmarkedet, er hun langt fra klar til at stoppe.

- Jeg var ikke mere end en to-tre år, så satte jeg hår på hele familien, når de kom på besøg, siger Bente Jensen til TV2/NORD.

For 54 år siden startede Bente Jensen som frisørelev bare 14 år gammel hos en moster i Sverige.

- Der rullede man håret op på elektriske ledninger, og hvad man nu ellers lige havde ved hånden. Og så brugte man sådan et krøllejern, som jeg husker vores mor brændte os med jeg ved ikke hvor mange gange. Sådan et af dem, der er varmet over gassen. Det er da godt, der er blevet andre tider, siger den jubilerende frisør.

Som 18-årig købte hun sin første frisørforretning i Sulsted - og her fem årtier senere, er hun stadig i gang med saks og curlers i byen.

- Så når vi har tid til det, så sætter vi os ind i køkkenet og får en kop kaffe og en ostemad og vender hele verdenssituationen. Og det er også hyggeligt, siger Bente Jensen om timerne med de faste kunder i forretningen.

Selv om Bente Jensen ikke tager på så mange kurser længere, så holder hun sig stadig ajour med hårmoden.

- Når jeg går inde i Aalborg for eksempel, så kigger jeg ikke på vinduer. Jeg kigger på hår.

Og byens frisør i Sulsted har endnu ikke klippet sin sidste frisure.

- Såfrem helbredet holder, så skal jeg bæres ud herfra. Det er helt sikkert. Det her det er mit liv. Jeg har aldrig nogensinde villet andet, og jeg har heller aldrig tænkt på at skulle prøve noget andet. Alle mennesker har en hobby, og det har jeg også. Men den sidder i stolen, siger Bente Jensen.