LIGE NU:

50 bilister kørte alt for stærkt på Hirtshalsmotorvejen

Det blev til 50 sager med betingede frakendelser af førerretten for at køre alt for stærkt samt enkelt sag til ubetinget frakendelse med en motorcykel, som kørte 284 km/t, da Nordjyllands Politi de seneste tre dage kontrollerede hastighed på Hirtshalsmotorvejen.

Nordjyllands Politi har hele ugen holdt ekstra øje med trafikken på Hirtshalsmotorvejen og andre steder i Vendsyssel-området.

 Samlet set blev det til 50 sager med betingede frakendelser – og én til ubetinget frakendelse.

Det var lokalpolitiet fra Hjørring, der i samarbejde med den operative færdselsafdeling og den kriminalpræventive afdeling afholdt de mange kontroller – primært havde betjentene placeret sig ved motorvej E39. Der var særligt fokus på at måle trafikanternes hastighed via laser.

Og det blev altså til 50 sager med betingede frakendelser af førerretten for at køre alt for stærkt samt enkelt sag til ubetinget frakendelse med en motorcykel, som kørte 284 km/t.

Der blev blandt andet målt billister, der kørte 171, 172, 168 og 190 km/t. Herudover var der rigtigt mange, som blev målt til at køre lige over 160 km/t.

Men de mange hastighedsager er noget, der giver anledning til panderynker hos lederen af den operative færdselsafdeling,  politikommissær Thomas Ottesen.

- Farten er nemlig en af de væsentligste årsager til, at ulykker sker, og at de bliver voldsomme med kvæstede og nogle gange desværre dræbte til følge. Derfor skal vi have farten på de nordjyske veje bragt ned – dét er hovedformålet med vores kontroller, siger han.

20 klip i forvejen

En anden ting, der bekymrer politikommissær Thomas Ottesen er gengangerne.

Det viste sig nemlig at en af de bilister, der blev standset  havde 20 klip i forvejen, og en anden havde en betinget frakendelse af førerretten, og han havde ikke været til den orienterende køreprøve endnu.  

- Mange af dem, vi sigtede for fartoverskridelser, havde flere tidligere hastighedssager på samvittigheden, fastslår Thomas Ottesen.  

Nordjyllands Politi retter en generel appel til trafikanterne om at lette foden fra speederen. 

- Det kan godt være, at der i en periode har været færre køretøjer på vejnettet, der kan have fristet nogen til en lidt tungere speederfod, men fart er og bliver farlig. Så vores råd er enkelt: Sænk farten, opfordrer Thomas Ottesen.  

Ud over hastighedssagerne blev det også i forbindelse kontrollerne til flere andre færdselssager bl.a.  kørsel i frakendelsestiden og kørsel i påvirket tilstand.  

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

060321 DØVE SNYDES FOR INFO

play Kun tegnsprog til pressemøder: Døve snydes for vigtig coronainformation

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

Til forsiden

Til forsiden