Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 4

50 brandfolk i arbejde: Nu skal auto-brand efterslukkes

Tirsdag morgen og formiddag arbejder Hjørring Kommunes beredskab stadig ved autoforhandleren Brødrene Møll i Hjørring.

Svære brandskader i malerværkstedet, pladeværkstedet og adskillige udbrændte biler. Det er de sværeste skader efter branden ved autoforhandleren Brødrene Møll i Hjørring, der brød ud mandag klokken 17.45 og som mere end 12 timer senere ikke er helt slukket endnu.

- Vi går stadig herude og efterslukker, og det gør vi et par timer endnu, fortæller vagthavende indsatsleder fra Hjørring Kommune Jan Mørch.

Han og i alt knap 50 mand fra beredskabets stationer i blandt andet Hjørring og Sindal samt fra Beredskabsstyrelsen i Thisted har været i aktion for at få branden under kontrol og slukket.

- Vi kunne kun slukke på branden udefra i første omgang, og det gjorde arbejdet noget sværere, end hvis vi kunne komme ind og slukke den nedefra, fortæller indsatslederen.

- Så det hjalp på det, da Beredskabsstyrelsen kom med en kran, der kunne lave nogle huller i taget, så vi kunne slukke ned i bygningen, siger han videre.

Tirsdag morgen går brandfolkene rundt og holder øje med brandtomten, og ser de noget ryge, giver de det en omgang vand.

- Så vores arbejde er overstået om et par timer, men derefter er der masser af arbejde til Brødrene Møll, siger Jan Mørch.

Branden, der altså gav de sværeste skader i malerværkstedet og pladeværkstedet var en overgang ved at sprede sig til forretningens udstillingslokale, men det fik brandvæsnet forhindret.

- Der er så svære røgskader, ligesom der er i autoværkstedet og administrationen, siger indsatslederen.

Mange biler er også blevet brand- og røgskadede, men præcist hvor mange eller hvor svære skader, de har fået, ved Jan Mørch ikke.

Branden ved Brødrene Møll var en overgang så kraftig og udviklede giftig røg, så Nordjyllands Politi valgte at varsle byens borgere med sirener.