LIGE NU:

5300 nordjyder mister dagpenge efter nytår

Alene i Frederikshavn står 122 medlemmer af 3F til at ryge på kontanthjælp, når deres dagpenge hører op efter årsskiftet.

Ifølge 3F i Frederikshavn er situationen ved at være desperat for mange af deres medlemmer. Flere står til at falde ud af dagpengesystemet efter bare to års ledighed. En af dem er Henrik Møller, der i 11 år havde fast arbejde på støberiet på MAN i Frederikshavn. På trods af knap 500 ansøgninger - skriftlige eller ved fremmøde har han ikke kunnet finde et job.

- Jeg forsøger at være optimist, men det begynder at blive svært, når man har forsøgt at finde beskæftigelse så længe, siger Henrik Møller

Ifølge Beskæftigelsesregion Nordjylland har knap 5300 nordjyder modtaget brev om, at de snart løber tør for dagpenge - af dem er næsten hver tredje medlem af 3F. I Frederikshavn er det hele 41 procent. Formand 3F i Frederikshavn Morten Dahlberg siger:

-Mange af vores medlemmer har kun gået ledige i to år ligesom Henrik, og nu bliver nogle af dem sendt direkte ud i armod. Mange må gå fra hus og hjem, og flere må lade sig skille, for at overleve. Jeg synes situationen er meget dramatisk!

Alene i Frederikshavn står 122 3F'ere til at miste deres dagpenge allerede i januar måned - Det mærker de på byens arbejdspladser, hvor de ledige er parate til at gå meget langt for at få et job. Fabrikschef Peter Høy på lysfabrikken Martin siger:

- Vi kan mærke, at der kommer flere og søger job, og de kommer fra et langt større geografisk område end tidligere. Vi har haft ansøgere der kom fra syd for Aalborg, der var villige til at tage korte timelønnede kontrakter. Folk lægger ikke skjul på, at de udelukkende går efter at få nogle timer på kontoen.

Ifølge Fagbladet 3F var der i ugen op til jul opslået 54 ufaglærte stillinger på Jobnet - altså i hele Nordjylland, hvor flere end 5000 mangler et arbejde. Derfor tøver 3F i Frederikshavn ikke med at give dumpekarakter til regeringens akutpakke.

- Den duer simpelthen ikke. Der er slet ikke kommet de jobs der er brug for til vores medlemmer. Hvis regeringen vil gøre noget konkret må de forlænge dagpengeperioden til de oprindelige 4 år, så den passer til konjunkturerne på arbejdsmarkedet, siger Morten Dahlberg fra 3F i Frederikshavn.

Henrik Møller mister sine dagpenge om få uger og ryger på kontanthjælp - hvis han altså ikke finder et job i en fart.

- Jeg føler det som om jeg er på et sørøverskib, hvor jeg er ved at gå planken ud. Hver dag er bare endnu et skridt mod afgrunden, og den 7. april ryger jeg ud over kanten.

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Til forsiden

Til forsiden