LIGE NU:

5339 skagboer uenig med regionsrådet

Regionsrådets beslutning om at afskaffe akutbilen i Skagen har mødt stor modstand. I dag blev modstanden afleveret i form af en protestindsamling.

Det var skagbo Poul Jakobsen, der overdragede protestindsamlingen med 5339 underskrifter til regionsrådsformand Ulla Astmann.

- Det er simpelthen en skandale, at man forhandler på den her måde, så klar var Poul Jakobsen i spyttet forud for sit møde med regionsrådsformanden.

Regionsrådets beslutning om at spare akutbilen væk er baseret på gennemsnitlige responstider fra hele regionen. Beregninger, der i følge Poul Jakobsen ikke giver det rette billede.

- Man tager ikke højde for, at hver gang der er en patient i Skagen, så tager det tre til fire timer, før ambulancen er tilbage igen. Det er simpelthen for lang tid, mener Poul Jakobsen.

Efter 20 minutters diskussion om budgetter, menneskeliv og responstider, så var meldingen fra regionsrådet uændret.

- Der er ikke noget nyt i de oplysninger, som Poul Jakobsen er kommet med i dag i forhold til det grundlag, vi har haft for vores beslutning, siger Ulla Astmann.

I Skagen undre Ulla Astmanns partikollega Peder Key Christiansen sig over, at man i regionsrådet har truffet beslutningen på grundlaget om de gennemsnitlige responstider.

- Jeg synes, at det er for tyndt et grundlag. Jeg synes, at man er nødt til at kigge på, at Skagen er den by med de absolut flest udrykninger på over 20 minutter, og det har vi været i over tre år. Så at bruge det gennemsnittal er simpelthen for tyndt, siger formand for socialdemokraterne i Skagen Peder Key Christiansen.

Selvom protestindsamlingen i dag gjorde indtryk på Ulla Astmann, så er der i regionsrådet ikke planer om at genoptage sagen.

- Der er ikke modtaget noget ændringsforslag inden for tidsfristen, og der har ikke været noget ønske om at genåbne forligsforhandlingerne. Så set med mine øjne, så står budgetforliget fast, siger regionsrådsformand Ulla Astmann.