Foto: Per Frank Paulsen

56-årig dømt for dødsvold

Vold med døden til følge gav behandlingsdom. 56-årig ankede på stedet.

Retten i Aalborg har fredag i sidste uge samt mandag og tirsdag i denne uge behandlet en sag om vold med døden til følge hvor en 56-årig mand sidste år i oktober bankede en 59-årig mand i en sådan grad at manden døde.

Anklager Søren Beckermann fra Nordjyllands Politi fortæller, at den 56-årige var sigtet for drab, men at tiltalen endte på vold med døden til følge, fordi man ikke fandt det muligt at bevise, at den 59-åriges død var målet med overfaldet.

Tirsdag faldt så dommen over den 56-årige. Anklagemyndigheden gik efter en behandlingsdom uden tidsbegrænsning og det ønske efterkom dommeren. Den 56-årige mand har hele tiden nægtet sig skyldig og ankede da også på stedet dommen til landsretten hvor han vil forsøge at blive frifundet. Han har siden kort efter anholdelsen siddet varetægtsfængslet i surrogat og her vil han fortsat opholde sig indtil landsretten tager stilling til anken.

- Den dømte er blevet mentalundersøgt og retslægerådet har kunnet anbefale en behandlingsdom, så jeg er godt tilfreds med dommen, siger Søren Beckermann, der oplyser den 56-årige havde stået til omkring syv års fængsel, hvis han var fundet egnet til almindelig straf.

Det dødelige overfald fandt sted 14. oktober sidste år på en adresse på Kastetvej i Aalborg Vestby.