LIGE NU:

57 ingeniører fyres

Televirksomheden Texas Instruments i Aalborg skiller sig fra i dag af med 57 ingeniører. Ingeniørforeningen beklager fyringerne, men opfordrer de nordjyske virksomheder til udnytte situationen i en tid med ingeniørmangel.

Fra onsdag den 20. juni har de nordjyske virksomheder en gylden chance for at få fingre i 57 velkvalificerede ingeniører med erfaring indenfor bl.a. softwareudvikling.

Formand for Ansatte Ingeniørers Råd, Ole Høyer, opfordrer virksomhederne til at slå til, når der pludselig kommer ledige hænder i en tid med stor ingeniørmangel.
- Jeg håber, at de nordjyske virksomheder som råber op om ingeniørmangel vil komme på banen. Her har de en enestående mulighed for at håndplukke topkvalificerede medarbejdere direkte fra en virksomhed. Så de bør komme op af stolene i en fart, siger Ole Høyer.

Muligheden for at erhverve sig den eftertragtede ingeniørarbejdskraft kommer efter, at Texas Instruments i dag starter en omfattende fyringsrunde.

I Ingeniørforeningen undrer man sig over, at vilkårene for de opsagte medarbejdere på Texas Instruments ikke været på niveau med de aftrædelsesvilkår, man normalt ser i IT- og televerdenen. Og dette på trods af at Texas Instruments jævnligt skilter med sin gode økonomi.

- Det er beskæmmende, at en så velkonsolideret virksomhed som Texas Instruments beslutter at fyre 1/3 af sine medarbejdere uden at finde den store tegnebog frem. Signalværdien er klar, de tilbageværende IT-medarbejdere kan nok ikke forvente at blive behandlet lige så pænt som andre steder i branchen i tilfælde af endnu en fyringsrunde, siger Ole Høyer.