Foto: Kim Christiansen (Arkiv)

Torsdag var Nordjylland ramt af store mængder regn. Det havde konsekvenser for kirkegårdene Foto: Nicolai Hvass

1 af 2

60 gravsteder er styrtet sammen og flere på vej

I Frederikshavn er det ikke kun på vejene, de møder udfordringer efter torsdagens regn. På kirkegårdene er flere af gravstederne sunket sammen.

På Fladstrand Kirkegård og Fladbjerg Kirkegård i Frederikshavn er godt 60 gravsteder sunket sammen efter regnskyllet, som har forårsaget store problemer rundt i Nordjylland.

- Lige nu knokler vi på højtryk for at få rettet op på det. Jeg har hentet nogle hjem fra efterårsferie, men vi skal nok nå det i dag. Men det bliver nok ikke de sidste. De næste par dage kommer vi nok til at opleve flere sunkne gravsteder, siger kirkegårdsleder Erik Rasmussen.

Men faktisk er det ikke så usædvanligt med gravsteder, der synker. Faktisk kan det slet ikke undgås.

- Vi stamper ikke jorden og der er også luftrum ved kisten, så det er helt normalt, at jorden stille og roligt med årene synker sammen. Det usædvanlige er, at det er så mange på en gang, og derfor bliver det lidt svært for os at følge med, siger han.

Lige nu fokuserer mandskabet bare på at lappe hullerne, men gravstederne må de vente med at reparere.

- Egentlig skulle vi i gang med at lægge gran på onsdag, men det bliver vi nok nødt til at udskyde, nu hvor der er kommet ekstra arbejde, siger Erik Rasmussen.