LIGE NU:

600 ældre nordjyder er ramt af hjemmepleje-konkurs

Virksomheden Din Hjemmepleje der har afdelinger både i Frederikshavn og Hjørring er erklæret konkurs. Det påvirker godt 600 borgere, der i dag får service fra firmaet.

Både Frederikshavn og Hjørring Kommuner har netop modtaget besked om, at firmaet Din Hjemmepleje er erklæret konkurs af retten i Hjørring.

- Det er med beklagelse, at Hjørring Kommune i dag med meget kort varsel har modtaget melding om, at Din Hjemmepleje ApS er gået konkurs. Hjørring Kommune har indgået aftale med konkursboet om, at konkursboet i første omgang viderefører driften, lyder beskeden fra direktør for Sundhed, Ældre og Handicap, Leif Serup, Hjørring Kommune.

Også i Frederikshavn rammer nyheden beklageligt. 

- For at sikre, at alle borgere fortsat modtager den hjælp og pleje, de er visiteret til, vil den kommunale hjemmepleje træde til med øjeblikkelig virkning, lyder det fra Frederikshavn Kommune.

I Hjørring betyder konkursen, at konkursboet i første omgang viderefører driften i forhold til afklaring af eventuelt salg af virksomheden.

- Hjørring Kommune afventer nu konkursboets tilbagemelding på, om virksomheden sælges eller afvikles. Hvis virksomheden sælges, vil borgerne som udgangs-punkt ikke blive berørt af konkursen, mener Leif Serup.

Modsat skal man finde alternativer, hvis konkursboet beslutter, at virksomheden skal afvikles.

- Så vil Hjørring Kommune sikre, at alle borgere, der bliver berørt af konkursen, fortsat får den fornødne hjemmehjælp, fastslår kommunen.

Der er godt 200 borgere i Hjørring Kommune, der i dag modtager hjemmehjælp fra Din Hjemmepleje ApS.

I Frederikshavn drejer det sig om 410 borgere, der indtil i dag har fået hjælp fra Din Hjemmepleje.

Konkursen af Din Hjemmepleje er blot en af en lang række konkurser, der har ramt også i Nordjylland de seneste år. 

Tilbage i december 2015 meddelte Din Hjemmepleje, at det gik rigtigt godt - netop mens andre firmaer i samme branche bukkede under. Se eller gense indslaget her:

Mens mange private plejefirmaer går konkurs, så vokser DIN hjemmepleje.