60.000 i bøde til Lotto24

Foto: Screendump fra lotto24.dk

Firmaet Lotto24 Aps fra Aalborg betaler 60.000 kroner i bøde for vildledende konkurrence på nettet.

En vildledende konkurrence på internettet koster spillefirmaet Lotto24 Aps fra Aalborg en bøde på 60.000 kroner.

Forbrugerombudsmanden modtog i 2011 en klage over firmaet. Kunder havde deltaget i en konkurrence om en rejse, hvor de blev bedt om at betale fem kroner for et skrabelod. Samtidig sagde kunderne ja til et løbende medlemskab af Lotto24.dk.

Oplysningerne om den automatiske forlængelse blev givet i et link til betingelserne og til sidst i konkurrencen, efter at ordet "gratis" flere gange var blevet fremhævet i teksten ovenfor. Det var ifølge Forbrugerombudsmanden vildledende, og Lotto24 Aps blev meldt til politiet.

- Virksomheder, der vil sælge medlemskaber eller abonnementsaftaler til deres hjemmesider, skal sørge for, at det fremgår klart og tydeligt af markedsføringen. Salget af abonnementet må ikke skjules som en konkurrence, hvor forbrugeren tror, at kortoplysningerne skal anvendes til betaling for deltagelse i konkurrencen, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Lotto24 Aps skal nu betale en bøde på 60.000 kroner for den vildledende konkurrence.

- Jeg forventer, at sagen får Lotto24 ApS og andre lignende virksomheder til fremover at indrette deres markedsføring, så det bliver helt klart for forbrugerne, at de køber et abonnement, siger Henrik Øe.

Læs Forbrugerombudsmandens gode råd om deltagelse i konkurrencer her.

Forsiden lige nu