LIGE NU:

65-årig frifundet for voldtægt

Efter at have været fængslet siden august 2012 er 65-årig mand fra Astrup nu frifundet.

En 65-årig mand blev torsdag ved landsretten i Aalborg frikendt for i 2010 at have voldtaget en 11-årig pige. Tilbage i december blev han ellers ved byretten fundet skyldig og idømt tre års fængsel, men efter at have anket dommen og ført sagen ved landsretten har sagen nu fået et nyt udfald.

En enig landsret frikendte den 65-årige med stemmerne seks mod nul, og han kunne derfor tage fra retten som en renset mand.

Retten fandt ikke, at der var beviser nok til at finde manden skyldig, og særligt pigens skiftende vidneforklaring gjorde, at der ikke var grundlag for at dømme manden.

Anklagen gik på, at den 65-årige mand skulle have voldtaget den 11-årige pige, da hun og hendes 9-årige lillesøster overnattede ved manden, der fungerede som barnepige for de to piger.

Niels Fjeldberg, forsvarer til den nu frifundne, siger, at hans klient er glad og lettet over, at han nu har rettens ord for sin uskyld. Sagen har ifølge forsvareren taget hårdt på klientens kræfter, og Niels Fjeldberg lægger særligt vægt på, at fængselsophold være ekstra hårdt mandens alder taget i betragtning.

Den nu frifundne kan nu se frem mod en erstatning på op mod 300.000 kr.